A continuación incluimos el artículo de Lluis de Manuel publicado  en su blog La Paella Mecánica sobre la presentación del poeta Jesús G. en la Ruta por ” L’Horta amenazada, de la Riada a la Ritada”, convocada en el mes de abril por el colectivo periodístico Xarxa Urbana. El fin de esta convocatoria fue comprometer a las cuatro formaciones de izquierda, Compromís, EUPV, Valencia en Común y PSPV en una nueva política de lucha contra la corrupción y el despilfarro, así como el reconocimiento de  los desmanes del urbanismo especulativo y de la invasión inmobiliaria de la huerta periurbana. En breve publicaremos una crónica sobre esa Ruta y un resumen fotográfico.

“Rita m’irrita”. Un antihomenatge poètic a Rita Barberà.

Captura3

Jesús Ge es un mestre i poeta nascut a Madrid però resident a València, compromès amb la poesia social, lliure, reivindicativa i combativa amb el poder absolut, antidemocràtic i anticiutadà que porta més de 20 anys instalLAT a l’ajuntament de la ciutat de València.

De ell diuen la seua pàgina web i la pàgina del projecte de Verkami que es va obrir per finançar el seu llibre i CD que “els jocs verbals de Jesús Ge beuen de la tradició burlesca, de l’exageració i la comicitat, utilitzant la veu com a única eina escènica. La hilaritat del sonor ens ofereix un discurs satíric i fragmentat, però no per això intranscendent. Política, comunicació, economia són els blancs escollits per deconstruir el llenguatge de manera lúdica, fregant l’absurd i els corrents dadaistes.” i que “Els recitals poètics de Jesús Ge combinen la força escènica dels rapsodes i trobadors antics amb la contundència de la poesia compromesa de finals del segle XX. D’altra banda, els seus jocs i acrobàcies verbals conviden al riure i a la comèdia“.

Jesús ha acompanyat en diverses ocasions en les seues rutes als amics de Xarxa Urbana i de la Ruta del Despilfarro de València, un col·lectiu de professionals de diferents àrees compromès amb la difusió i la denúncia de les aberracions de tot tipus comeses al llarg de més de dues dècades pels equips de govern del PP a l’Ajuntament de València i a la Generalitat Valenciana.

Fa uns dies, i amb motiu del tercer aniversari de la primera ruta de la Ruta del Despilfarro per la ciutat de València, el col·lectiu va organitzar una recorregut per l’Horta amenaçada, en concret per tres zones de València que s’han convertit en un paradigma de l’expulsió per la força dels seus habitants de les seues centenàries alqueries i de la lluita ciutadana contra a política d’especulació urbanística i de destrucció del patrimoni natural, històric i paisatgístic dels barris i de l’horta que envolta la ciutat de València: l’horta de Campanar, el barri del Cabanyal i l’horta de la Punta.

Durant el recorregut Jesús Ge va delectar-nos als assistents amb algunes de les seues poesies més emblemàtiques, entre elles la dedicada amb molta estima a l’alcaldessa del Cap i casal i titulada “Rita m’irrita”, que va escenificar durant la nostra visita a la Casa dels bous del Cabanyal.

a2 a3

Malauradament, per problemes de pes del fitxer, no he pogut penjar la gravació que vaig fer-hi amb la meua càmera, però sí que he pogut deixar-vos un enllaç de la poesia a Rita que va interpretar al Dia Mundial de la Poesia celebrat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el 2011, que paga la pena veure-ho fins al final. Gaudiu de l’actuació de Jesús Ge:

https://www.youtube.com/watch?v=mFdMHgy_IRw

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s