Ruta del Balafiament

Aquest particular recorregut pretén donar una visió de conjunt del que s’ha fet a la ciutat en l’última dècada: grans esdeveniments i inversions milionàries, balafiant els fons públics i donant com resultat un nivell d’endeutament dels més alts d’Espanya que hipoteca el nostre futur i el de diverses generacions.

La iniciativa conjuga periodisme ciutadà i turisme alternatiu com una forma de fer pedagogia sobre la lamentable situació a la qual ens estan portant els polítics davant el silenci còmplice de tots.

Visitarem els que hem denominat “forats negres de València”, pels sobrecostos en obres o en esdeveniments innecessaris, per la pèrdua d’espai públic, per permutes injustificades… i una infinitat de decisions administratives i polítiques, moltes vegades errònies, i de postures ètiques res recomanables, que ens tenen a la vora de la fallida.

Per al disseny de la Ruta del Balafiament de València hem aprofitat l’experiència del periodisme ciutadà realitzat per la desapareguda Xarxa Urbana (premsa local i intercultural) i l’anàlisi i la cerca de fonts documentals tant en la premsa nacional i local, com als portals d’informació alternativa.

El que escoltareu no és producte de la nostra imaginació, sinó d’una minuciosa cerca informativa en fonts fiables, que ens han permès confeccionar aquesta espècie de compilació de dades i imatges per configurar una visió de conjunt que d’alguna manera ens explica com hem pogut acumular l’enorme deute públic que sofreix València.

Els grans esdeveniments i les obres faraòniques efectivament han posat a València en el mapa, però en un mapa en el qual cap ciutat vol figurar: el del malbaratament i el de la corrupció.

Deixa un comentari