Al maig d’enguany els ciutadans valencians i els mitjans de comunicació van presenciar la posada en marxa d’una iniciativa singular: “La Ruta del Balafiament de València”.

Pujats en un autobus, acompanyats de càmeres i llibretes, precedida d’un treball intens d’investigació i denúncia, la iniciativa va ser un èxit, com fins ara segueix sent-ho.

D’aquest treball s’ha encarregat el Col·lectiu de periodisme crític “Xarxa Urbana”, que per a aquesta nova temporada 2012-13 ha impulsat una proposta innovadora que suposa un altre avanç en la seva labor i compromís social: les noves “Rutes Ciutadanes”, denominades Ruta del Balafiament i la corrupció, Ruta de les retallades i del desmantellament de l’Ensenyament Públic i la Ruta de l’abandó Cultural i Patrimonial.

Amb aquestes tres Rutes proposades pretenem donar una visió el més global, detallada, vivencial i, per què no?, destrossadora i alternativa dels fets polítics i economicofinancers que han generat l’actual estafa (crisi) i les seves seqüeles de retallades i reculades històriques tant en la societat valenciana com en un model de ciutat que garanteix el benestar i la dignitat dels seus conciutadans.

Els habitants de València, els seus nous residents, i fins i tot els turistes ocasionals, tots tenim dret a conèixer de primera mà els “punts negres” de la ciutat pels quals s’han esfumat més de 30.000 milions d’euros. Una situació fruit del saqueig sistemàtic de les finances, la liquidació dels serveis públics per a la seva immediata privatització (ensenyament, sanitat, serveis socials, mitjans de comunicació,…), la generalització de la corrupció institucional, així com la deixadesa i la mala gestió del nostre important patrimoni cultural i arquitectònic.

Deixa un comentari