RDV. Valencia  2-04-2015. El Col.lectiu periodístic “Xarxa Urbana” , promotor de les Rutes Ciutadanes de València, ha organitzat per al proper divendres 17 d’abril una nova edició de la “Ruta per Benimaclet, cresol d’iniciatives socials i culturals”. Aquesta visita guiada preten donar a conèixer a la resta de la població aquest barri tan dinàmic, amb historia pròpia i un paper destacat al moviment veïnal, que actualment recull una variada mostra de propostes que han anat sorgint com a resposta alternativa a la crisi i els seus efectes.

ladebenimacletrevisattuloenprimermensaje_besos

La visita al casc antic, als horts urbans autogestionats, a centres d’economía sostenible, a tendes de Comerç Just, a grups de consumidors i productors d’agricultura ecològica, a cafès literaris, a escoles d’oficis autofinançades, i a diferents locals de dinamització artística i cultural, i l’oportunitat del tracte directe amb els seus protagonistes, permetran delinear un mapa viu i significatiu del que fou un poble independent fins a la seua annexió a València.

Els participants, també coneixeran les reivindicacions i propostes de millora cap al futur que vénen elaborant els veïns, els comerciants i altres sectors actius.

Aquesta Ruta, vol també donar a conèixer a la ciutadanía propostes reals que ja funcionen exitosament en l’àmbit local i que podríen suposar veritables alternatives de cara a un futur immediat, amb l’esperat canvi polític i social a la societat valenciana.

Inscripcions obertes:  WhatsApp +34 695 59 44 89 o per email: despilfarrovalencia@gmail.com . Recorregut a peu, durada tres hores i mitja. Aportació 8 euros.

Itinerari “Ruta per Benimaclet” *

1.- 17’30h. Eixida des de la Plaça del poble (de l’Esglèsia). Explicació origen àrab i periode medieval del nucli poblacional.

2.- SETEM, associació i tenda de comerç just i consum responsable. ACOEC, Projecte “TaCasa”, Cooperació Internacional al Desenvolupament, integració immigrants, banca ètica, salut i voluntariat.

3.- Fusionart Multiespacio. Cultura per a tots/es des de la Benimaclet dinàmica i mestissa. Un local clau al barri.

4.- “Terra” Centre Social-Bar, un punt de trobada de l’esquerra independentísta i gent alternativa de dins i fora del barri.

5.- Centre Instructiu Musical (CIM), local multifacètic amb més de 100 anys d’existència, semblant a una Casa de la Cultura de Benimaclet.

6.- “La República Valenciana”, Cau d’Encontre, local multifacètic, trobades culturals, expossicions, actuacions musicals i menjars valencians.

7.-“ La Remolatxa”, Tenda-Café de productes ecològics i locals. Productes de l’ Hort de Carmen, una aposta local pel comerç just, la solidaritat i l’agroecología. Cicles Culturals i activitats infantils.

8.- Escuela Popular de Okonomía. NITTUA, Plataforma i laboratori per al canvi social.

9.- Assemblea de Veïns de Benimaclet. Colla de dolçainers i tabaleters “Estrela Roja de Benimaclet”.

10.- Escuela MEME, Escola Autogestionada d’Arts i Oficis establerta a una vaqueria en procés de rehabilitació. Un espai per a l’aprenentage social i la promoció de la cultura.

11.- Els Horts Urbans de Benimaclet. Impulsats des de l’AAVV del barri front a l’abandonament municipal i els projectes urbanístics insostenibles, ara reforçats en la modificació del PGOU. Una alternativa en procés d’expansió per València.

12.- El Kasal Okupat L’Horta. Centre autogestionat i anarquista. Xarxa de llibreríes Socials. Horts i molt més.

13.- (21h) KAF-CAFÉ, Cafetería literaria, actuacions musicals i punt de trobada cosmopolita al barri. Fí de la Ruta.

* Nota :  Aquest itinerari està subjecte a algun canvi d’última hora. Inscripciones obertes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s