despilfarro

Aquest particular recorregut pretén donar una visió de conjunt del que s’ha fet a la ciutat en l’última dècada:grans esdeveniments i inversions milionàries, balafiant els fons públics i donant com resultat un nivell d’endeutament dels més alts d’Espanya que hipoteca el nostre futur i el de diverses generacions.

La iniciativa conjuga periodisme ciutadà i turisme alternatiu com una forma de fer pedagogia sobre la lamentable situació a la qual ens estan portant els polítics davant el silenci còmplice de tots.

Visitarem els que hem denominat “forats negres de València”, pels sobrecostos en obres o en esdeveniments innecessaris, per la pèrdua d’espai públic, per permutes injustificades… i una infinitat de decisions administratives i polítiques, moltes vegades errònies, i de postures ètiques res recomanables, que ens tenen a la vora de la fallida.

Per al disseny de la Ruta del Balafiament de València hem aprofitat l’experiència del periodisme ciutadà realitzat per la desapareguda Xarxa Urbana (premsa local i intercultural) i l’anàlisi i la cerca de fonts documentals tant en la premsa nacional i local, com als portals d’informació alternativa.

El que escoltareu no és producte de la nostra imaginació, sinó d’una minuciosa cerca informativa en fonts fiables, que ens han permès confeccionar aquesta espècie de compilació de dades i imatges per configurar una visió de conjunt que d’alguna manera ens explica com hem pogut acumular l’enorme deute públic que sofreix València.

Els grans esdeveniments i les obres faraòniques efectivament han posat a València en el mapa, però en un mapa en el qual cap ciutat vol figurar: el del malbaratament i el de la corrupció.

Més info: Teresa Galindo L. Periodista RDV

Inscripcions obertes:  móvil o whatsapp 695 59 44 89 –  680259863.

Duració 4 horas en autobus clitmatitzat i mitja hora de descans.  Eixida des de la cantonada Casa dels Caramels junt a les Torres de Serrans.

Itinerari Ruta Balafiament

1. Ampliació dels Corts Valencianes.

Tot el que està passant a València i al País Valencià passa pels Corts i la majoria absoluta de la qual gaudeix abusivament el Partit Popular des de fa tres legislatures.

2. De Les Corts als barracons escolars del Col.legi Públic 103.

CIEGSA va ser creada per construir col·legis i complir el mapa escolar de la Comunitat però no va aconseguir el seu objectiu. Més de 30 mil alumnes segueixen estudiant en barracons com els del Col·legi 103 que visitarem. 

3. Església dels màrtirs de la “Croada Nacional” en les Naus Cross.

Nou temple dedicat als màrtirs del bàndol nacional, ja en funcionament , gràcies a un generós acord municipal de cessió de terrenys públics per construir esglèsies catòliques a canvi de la cessió temporal del “solar de l’Almoina”. Altres negocis, com un terreny escolar amb probable destinació a escola privada religiosa i instal.lacions esportives per a gestors empresarials afins al PP completen la parcel.la.

4. L’Agora inacabada i els excesos de La Ciutat de les Ciencies i Les Arts.

Amb un deute pendent de 800 milions d’euros, els escàndols del trencadís i l’infrautilització del Palau de les Arts, a més de la prevista privatització del conjunt d’oci, aquest nou “skyline” de València s’ha convertit en un símbol dels somnis delirants del “despilfarro”.

5.- Circuit de Formula 1.

Mes de 380 milions d’euros al fem per complaure a l’Ecclestone i altres “amiguitos del alma” de Camps i Rita Barberá que es passejaren en ferrari en plena borratxera del “despilfarro” i han tornat a procure la “marca Valencia” amb el posterior abandonament del Circuit i l’endeutament ciutadà.

6.- L’America’s Cup i els proyectes inviables de la Marina Real.

Després de més de 8 anys sense regates, amb tota una inversió en infraestructures totalment desaprofitada i centenars de milions d’euros (300) que València prega a l’Estat que li perdone, l’Ajuntament ha redissenyat aquesta zona tan desitjada en funció d’interessos exclusivament comercials i hostalers. 

7.- Esmorçar a “La Ola” (antiga LLotja del Peix) i contacte amb Salvem el Cabanyal.

Amb les paraules d’un representant de l’actiu moviment “Salvem El Cabanyal” explicant-nos les darreres maniobres de l’Ajuntament amb proyectes a l’ombra de les properes Eleccions Municipals, gaudirem d’un esmorçar voluntari, amb la degustació del plat simbòlic de la Ruta, els “Xoriçets a l’infern”.

8.- EMARSA, on “el poder fa pudor”.

Ens farem la foto turística de grup a les portes d’aquesta famosa depuradora de fons públics (més de 25 milions segons el cas recentment jutgat), on curiosamente no s’han depurat responsabilitats politiques per part del Partit Popular respecte als corruptes implicats.

9.- La Punta, poblat i horta arrasats per ambicions politiques i especulatives.

Testimoni de familias que patinen fa 10 anys l’expropiació forçosa i expulssió violenta de les seues terres ancestrals i que ara s’ha sentenciat que no va ser legal el procés. Un escàndol majúscul que prompte mereixerà un bon reportatge de “Salvados” en La SextaTV.

10.- Sociòpolis, la ciutat deserta.

Un gegant frau immobiliari públic, Rafael Blasco com a promotor del projecte i els “horts urbans” com a remat de l’operació de rentada d’imatge.

 11.- La Ciutat “Ros Casares”, un poblat fantasma a costa del FROB.

Una ciutat per als negocis i els ciutadans joves, simbol de “modernitat i avantguarda tecnològica” per a l’Alcaldessa en l’any 2008 de la seua inauguració, resta al 95% buida, esperant una reducción del 65% del preu inicial dels locals i apartaments, amb la garantía d’assumpció de les pèrdues perf part del FROB que pagarem tots amb endedeutament /rescat Europeu.

 12.- Complex Administratiu “9 d’Octubre” (antiga Modelo).

En plena liquidació de les empreses públiques i de retallades de funcionaris i interins a les Conselleríes, la Generalitat assumeix de les nostres butxaques 108 milions d’euros per traslladar a l’antiga presó Modelo més de 4.000 funcionaris autonòmics. Un barri sense dotacions culturals i socials i un “pastís” de Patrimoni venut o llogat a baix preu a empresaris ben posicionats.

 13.- El fiasco de l’Estadi del Nou Mestalla.

Si no fora perquè al cap i a la fí, malgrat tot l’embolic d’operacions de venda i posibles compradors del Valencia F.C., el més probable es que s’acabe pagant el desficaci del Nou Estadi amb Diners públics, ara o en “còmodes terminis”, resultaría un bon relat per a una tele-novel.la, amb segrestament inclós de l’expresident del Club pel promotor immobiliari Juan Soler junior.

Fí de la Ruta del Balafiament, vora les 14h i tornada a les Torres de Serrans.

 

 


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s