Fotor1107202834

Els promotors de les Rutes Ciutadanes de València realitzaran dissabte que ve 16 de novembre un recorregut per la història del poblat d’origen àrab de Benimaclet, passant per les variades propostes culturals i socials que vertebren aquest barri dinàmic i obert a la diversitat.

La visita al casc antic, als horts urbans autogestionats, a cafès literaris, a diferents locals de dinamització artística i cultural, a estudis d’arquitectes i artistes, a cases significatives, a masies històriques, a llibreries de la transició, a experiències culturals i l’opció del tracte directe amb els seus protagonistes, permetran delinear un mapa viu i significant del que fos un poble independent fins a la seva annexió a València.

Els participants, també coneixeran les reivindicacions i propostes de millora cap al futur que vénen elaborant els veïns, els comerciants i altres sectors actius.

Amb aquest recorregut per als vianants, positiu i ple de vivències, es pretén contrarestar la paràlisi i la frustració ciutadana que està generant l’aprofundiment de la crisi i el saqueig dels recursos públics.

Inscripcions obertes: 695.59.44.89 (Teresa Galindo) 680.25.98.63 (Laura Ferrís)

Itinerari “Ruta per Benimaclet”

1.- 10h. Eixida des de la Plaça del poble (de l’Esglèsia). Explicació origen àrab i periode medieval del nucli poblacional.

2.- La Remolatxa, Tenda-Café de productes ecològics i locals.

3.- Escuela Popular de Okonomía. NITTUA, Plataforma para el cambio social.

4.- Assemblea de Veïns de Benimaclet. Colla de dolçainers i tabaleters “Estrela Roja de Benimaclet”.

5.- Esperanza Recicla. Talleres de costura y más.

6.- Proyecto MEME, projecte d’Escola d’Oficis autogestionada a una vaqueria en procés de rehabilitació.

7.- Associació de Veïns de Benimaclet. Horts Urbans junt a la Ronda Nord.

8.- KAF-CAFÉ, Cafetería literaria, actuacions musicals i molt més.

9.- SETEM, associació i tenda de comerç just i consum responsable. ACOEC, Projecte “TaCasa”, Cooperació Internacional al Desenvolupament, integración immigrants, banca ètica, salut i voluntariat.

10.- Llibrería “La Traca”, un local del barri fidel a la cultura i les llibertats democràtiques, imprescindible per a conèixer Benimaclet.

11.- Centre Instructiu Musical (CIM), local multifacètic amb més de 100 anys d’existència, semblant a una Casa de la Cultura de Benimaclet.

12.- “Terra” Centre Social-Bar, un punt de trobada de l’esquerra independentísta i gent alternativa de dins i fora del barri.

13.- Fusionart Multiespacio, local de concerts, teatre, dansa, expossicions, tallers, malabars i tot tipus d’arts.

14.- Associació de Comerciants de Benimaclet. Entitat amb molta arrel al barri, amb més de 500 comerços adherits, organitzadora de la ja tradicional Festa de la Tapa i molts altres esdeveniments locals.

15.- Llibrería “Primado”, local amb presentacions de llibres, lectura de poesíes, xerrades-debats i un ample servei de llibrería per a gent entesa i amant de la literatura i els temes socials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s