La Marjal es una serie de pequeñas lagunas de agua dulce donde las aves y anfibios habitan conviviendo con la pesca sin muerte y ante las miradas de los senderistas y naturalistas que la visitan. Foto Carlos Ferrís.

La Marjal d’Almenara, es una serie de pequeñas lagunas de agua dulce donde las aves y anfibios habitan conviviendo con los peces  y ante las miradas de los senderistas y naturalistas que la visitan. Foto Carlos Ferrís.

Les Rutes Ciutadanes de València han posat en marxa una nova Ruta amb un format inusual, compartint una jornada completa amb gent molt diversa en el Bus i coneguent al llarg del dia llocs i paratges de València i el seu litoral, l’Horta Nord i el Parc Natural de La Calderona.

 La “Ruta en Defensa del Medi Ambient” , de la mà de coneguts ecologistes, excursionistes, biòlegs i treballadors relacionats amb la natura, vol mostrar a la ciutadanía les claus fonamentals per a comprendre el model d’insostenibilitat  ambiental de la ciutat de València, del seu ecosistema de l’Horta i dels Parcs Naturals que suponen els principals pulmons i zones recreatives més pròximes.

L’itinerari que s’inicia a les 10h a les portes del Jardí Botànic, important símbol de la lluita pels drets mediambientals de la ciutadanía, combina propostes en Positiu dutes a terme per entitats ecologistes, agricultors integrals i associacions veinals, amb el coneiximent i la denúncia dels punts més negres de les politiques públiques Populars que han trencat l’equilibri de la ciutat i el seu preciat entorn natural i hipotequen el futur de les properes generacions.

ITINERARI

1.- (10h) Eixida des de la façana del Jardí Botànic C/ Quart. Presentació de la nova Ruta.

2.- BioParc. Projecte de Camping ecològic a la partida de Dalt (El Pouet)

3.- Sociópolis.  De “ciudad futurista” a paradigma de la fallida política de vivenda social i de la substitució de l’horta protegida per macro-projectes amb “misatge ambientalista”.

4.- Depuradora d’EMARSA. El gran negoci de les “aigues negres”valencianes.

5.- La Punta, recordatori d’una lluita exemplar per la terra, la cultura i les arrels, i l’explicació de les consequències d’una expropiació violenta i institucional que ara es reconeix com a innecesària. Presentació del llibre “Matàren el verd”, novela basada als fets de La Punta.

6.- Antiga Platja de Natzaret. Explicació sobre la desaparició d’aquesta platja per causa de l’ampliació del Port de València ara fa quasi 30 anys i de les greus consequències mediambientals de les construccions portuàries i recreatives sobre el litoral.

L’HORTA NORD

7.- La Patacona. Exemple d’incompliment de la Llei de Costes. Efectes nova Llei.

8.- Alboraia Les sèquies i la seua contaminació.

9.- Almàssera/Alboraia. Visita dels horts d’Agricultura Ecològica de l’agricultor Vicent Martí. Explicació dels projectes d’infraestructures públiques que amenacen l’horta protegida.

10.- La “Marjal d’Almenara”, un exemple valuós de recuperació del territori per una iniciativa ciudadana I ecologista.

Menjar a la Platja de l’Almardà.  Descans.

PARC NATURAL DE LA SERRA CALDERONA

11.- Mirador de PortaCoeli.

12.- Passeig explicatiu sobre la botànica de la zona per un biòleg especialista..

12.- Tour per la Calderona. Visita a diferents punts del Parc de la mà de coneguts excursionistes, ecologistes, ex-treballadors mediambientals i representants municipals per tal d’explicar les principals amenaçes que afecten al mateix (desmantellament equips manteniment i vigilancia del Parc, tancament zones recreatives i albergs, reforestacions inadequades, manca de dotacions i personal brigades contraincendis, presió urbanística, etc.)

Retorn  al  punt de partida a les 19 h.

INSCRIPCIò OBERTA:

Móvil 695 59 44 89

e-mail:  despilfarrovalencia@gmail.com

Places  limitades. 15 euros aportació autobus jornada completa.

Anuncis

4 responses »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s