Cuidar, conservar, conèixer i gaudir … Foto Carlos Ferrís

 

Les Rutes Ciutadanes de València han posat en marxa una nova Ruta amb un format inusual, compartint una jornada completa amb gent molt diversa en el Bus i coneguent al llarg del dia llocs i paratges de València i el seu litoral, l’Horta Nord i el Parc Natural de La Calderona.

 La “Ruta en Defensa del Medi Ambient” , de la mà de coneguts ecologistes, excursionistes, biòlegs i treballadors relacionats amb la natura, vol mostrar a la ciutadanía les claus fonamentals per a comprendre el model d’insostenibilitat  ambiental de la ciutat de València, del seu ecosistema de l’Horta i dels Parcs Naturals que suponen els principals pulmons i zones recreatives més pròximes.

 

L’itinerari que s’inicia a les 10h a les portes del Jardí Botànic, important símbol de la lluita pels drets mediambientals de la ciutadanía, combina propostes en Positiu dutes a terme per entitats ecologistes, agricultors integrals i associacions veinals, amb el coneiximent i la denúncia dels punts més negres de les politiques públiques Populars que han trencat l’equilibri de la ciutat i el seu preciat entorn natural i hipotequen el futur de les properes generacions.

ITINERARI DE LA “RUTA EN DEFENSA DEL MEDI AMBIENT”

CIUTAT DE VALÈNCIA i el seu Litoral

1.- (10h) Eixida des de la façana del Jardí Botànic C/ Quart. Presentació de la nova Ruta.

2.- BioParc. Projecte de Camping ecològic a la partida de Dalt (El Pouet)

3.- Sociópolis.  De “ciudad futurista” a paradigma de la fallida política de vivenda social i de la substitució de l’horta protegida per macro-projectes amb “misatge ambientalista”.

4.- Depuradora d’EMARSA. El gran negoci de les “aigues negres”valencianes.

5.- La Punta, recordatori d’una lluita exemplar per la terra, la cultura i les arrels, i l’explicació de les consequències d’una expropiació violenta i institucional que ara es reconeix com a innecesària. Presentació del llibre “Matàren el verd”, novela basada als fets de La Punta.

6.- Antiga Platja de Natzaret. Explicació sobre la desaparició d’aquesta platja per causa de l’ampliació del Port de València ara fa quasi 30 anys i de les greus consequències mediambientals de les construccions portuàries i recreatives sobre el litoral.

L’HORTA NORD

7.- La Patacona. Exemple d’incompliment de la Llei de Costes. Efectes nova Llei.

8.- Alboraia Les sèquies i la seua contaminació.

9.- Almàssera/Alboraia. Visita dels horts d’Agricultura Ecològica de l’agricultor Vicent Martí. Explicació dels projectes d’infraestructures públiques que amenacen l’horta protegida.

10.- La “Marjal del Moro”, un exemple valuós de recuperació del territori per una iniciativa ciudadana I ecologista.

PARC NATURAL DE LA SERRA CALDERONA

11.- Mirador de PortaCoeli, menjar de la Ruta. Descans.

12.- Passeig explicatiu sobre la botànica de la zona per un biòleg especialista..

12.- Tour per la Calderona. Visita a diferents punts del Parc de la mà de coneguts excursionistes, ecologistes, ex-treballadors mediambientals i representants municipals per tal d’explicar les principals amenaçes que afecten al mateix (desmantellament equips manteniment i vigilancia del Parc, tancament zones recreatives i albergs, reforestacions inadequades, manca de dotacions i personal brigades contraincendis, presió urbanística, etc.)

Retorn  al  punt de partida.a les 19 h.

INSCRIPCIò OBERTA:

Móvil 695 59 44 89

e-mail:  despilfarrovalencia@gmail.com

Places  limitades

 

Anuncis

One response »

  1. […] “Ruta en Defensa del Medi Ambient” , de la mà de coneguts ecologistes, excursionistes, biòlegs i treballadors relacionats amb la […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s