El passat dijous 9 de maig el Bus per l’Ensenyament Públic va recòrrer diversos punts del que puposa el mapa del progressiu desmantellament del sistema educatiu públic i valencià per part dels dirigents Populars. 

La escuela pública, un patrimonio a defender.

Amb el rerafons de l’anunciada aprovació de la nova ‘contrareforma’ educativa per la majoría absolutista del govern central i el ressó de les creixents protestes de tots els sectors relacionats amb l’educació, l’esmentada Ruta va servir de “piquet informatiu” de la jornada de la Vaga General.

Viajeros de la Ruta por la enseñanza pública. Foto T.G.

Viajeros de la Ruta por la Enseñanza Pública. Foto Teresa Galindo.

D’aquesta forma foren repressentants dels sindicats de professors (STEPV, CCOO), FAPA i de centres educatius en vaga, els qui varen denunciar, d’una forma a la vegada ferma i satírica, les agressions i amenaçes actuals i futures en matèria de política educativa local, autonòmica i estatal, des del sector d’Infantil fins les Universitats, cada vegada més abocades a excloure estudiants de les aules per motiu de les retallades pressupostàries, els impagaments de Consellería, l’empobriment de les famílies i el fortíssim atur jovenívol.

En el Colegio Max Aub donde secundaron la huelga un 70% de los profesores. Foto Teresa Galindo L.

En el Colegio Max Aub donde secundaron la huelga un 70% de los profesores. Foto Teresa Galindo L.

Profesores del Colegio Público Miguel Hernández.  Foto  Teresa Galindo L.

Profesores del Colegio Público Miguel Hernández de Valencia. Foto Teresa Galindo L.

En Patraix se movilizan contra el anunciado Centro de Iniciativa Social. La ciudadanía quiere centros de gestión pública. Foto Teresa Galindo L.

En Patraix se movilizan contra el anunciado Centro de Iniciativa Social. La ciudadanía quiere centros de gestión pública. Foto Teresa Galindo L.

Després d’assistir a la capçalera de la manifestació convocada per l’Assemblea Interuniversitària i que va partir amb l’amenaça policial de dissolució violenta, el Bus va protagonitzar, amb la Plataforma per l’Ensenyament Públic de Jesús-Patraix i la presència de la majoría de forces politiques, sindicals, de pares/mares, d’estudiants i veinals de la zona, una primera marxa de protesta contra l’anunciada construcció d’un Centre Privat Concertat amb 1.300 alumnes de 3 a 18 anys als terrenys annexes al CEIP Eliseu Vidal del barri del Nou Patraix. Aquest acte va concloure amb la lectura d’un Manifest i el compromís de les Rutes Ciutadanes de València de mostrar a la ciutadanía i els mitjans de comunicació nacionals i internacionals aquest escàndol que les autoritats educatives conservadores amaguen sota denominacions “Centros de Iniciativa Social” que no poden amagar les seues intencions privatitzadores i d’ànim lucratiu.

Ingeniosa forma de protestar de estos estudiantes de Patraix contra Merkel y la construcción de un CIS.  Foto Teresa Galindo L.

Ingeniosa forma de protestar de estos estudiantes de Patraix, contra Merkel y la construcción del primer CIS de Valencia. Foto Teresa Galindo L.

Los vecinos de Patraix colgaron  pancartas en el terreno cedido por el ayuntamiento para la construcción  de un CIS. pancartas en contra de Se oponen a la privatización del futuro instituto. Foto Teresa Galindo L.

Los vecinos de Patraix colgaron pancartas en el terreno cedido por el ayuntamiento para la construcción de un CIS. Se oponen a la privatización del futuro Instituto . Foto Teresa Galindo L.

La educación es el futuro y no puede ser negocio privado. Carles Hernández lee el manifiesto contra el CIS de Patraix. Foto Teresa Galindo L.

Anuncis

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s