Eixida a les 10h des de la Casa dels Caramels (Torres de Serrans). Reserva la teua plaça mòbil 695 59 44 89

 

Solar de la c/ Corona donde se realizan la recuperación de espacios públicos.

Solar de la c/Corona on és realitzen la recuperació d’espais públics.

1.-  Ciutat Vella, recuperant el teixit social.

Visitarem distints projectos e iniciatives dutes a terme per Associacions veïnals, col·lectius d’arquitectes i artistes, llibrers alternatius, activistes de la ecologia urbana i portaveus del Centre Excursionista. Un recorregut a peu pels racons més insòlits del Carme, Velluters i el Mercat, on han florit en els últims temps gran número de propostes avantguardistes i socialment solidaries.

                                                     

2.- Benimaclet, un barri jove, dinàmic i prolífic.

1328394020158bbvadetalledn

Conrear la terra urbana per fer-la productiva.

La nostra segona destinació és el conegut i benvolgut barri de Benimaclet, on estudiants autòctons i estrangers, artistes, agricultors, emigrants, proletaris i classes mitjanes conviuen en perfecta harmonia. Fruit d’aquesta peculiar miscel·lània humana són les múltiples propostes que converteixen a urbanites en entusiastes hortelans ecològics, alumnes en reporters de la TV de Benimaclet, universitaris dinamitzadors d’innovadores programacions culturals cosmopolites, fills d’emigrants en promotors de “Kafés literaris” i escenaris per a la creació artística, social i audiovisual, i un llarg etcètera. Coneixerem alguns d’aquests punts de trobada claus repartits pel barri.

                                                   

 3.- El Cabanyal,  identidad, resistencia y puertas abiertas.

kabanyal11

Cabanyal, un barri que s’obstina a viure.

 
Molts coneixen l’èpica lluita per la recuperació del barri, els seus senyals d’identitat arquitectòniques i el manteniment de l’estil de vida d’aquest peculiar barri mariner i portuari de València. El que la majoria ignora és la diversitat de propostes ciutadanes que nien en el mateix que van des de les ràdios lliures, les Xarxes d’Economia Solidària amb els seus bancs de temps, trueque i altres, els centres socials i culturals alternatius i les rutes de turisme veïnal al costat de moltes altres altres iniciatives.

 

 

4.- Russafa, multicultural, activa i en transformació.

Jarit, diversidad cultural en Russafa

Jarit, diversidad cultural en Russafa

Són moltes les activitats que tenen lloc en aquest interessant barri d’origen àrab i d’original arquitectura urbana amb elements modernistes i de’art-decò. La multiplicitat d’origen dels seus habitants ho han convertit en un veritable laboratori de tot tipus d’iniciatives i esdeveniments que van des dels estudis d’art més avantguardistes, passant pels locals associatius amb serveis oberts al barri (biblioteques, sales de Te-Concerts, activitats per a xiquets,…), les Cooperatives Integrals, els comerços de productes ecològics i de consum responsable, els locals de músiques del món, etc.

14h. Fi de trajecte i tornem al punt de partida, a les Torres de Serrans.

Inscripcions obertes: Mòbil 695 59 44 89 

despilfarrovalencia@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s